Future Generations Forum

10 December

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sprekers

 

 

 

 

 

Deze video is gemaakt door Kyver, een communicatiebureau dat mensen die de wereld mooier willen maken, helpt met het vertellen van hun verhaal.
 

Hoe zorgen we voor een duurzame toekomst? Met die vraag gaan we aan de slag tijdens het Future Generations Forum. Duidelijk is dat politiek, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, wetenschap en individuen alle zeilen moeten bijzetten om de uitdagingen van onze tijd het hoofd te bieden. Daarbij kunnen ze nog wel een extra zetje gebruiken vanuit de jongere generatie! Wij  zitten namelijk niet vast in oude denkpatronen en hebben daardoor vaak nieuwe, creatieve en inspirerende ideeën.

In samenwerking met Rijkswaterstaat, organiseert NJR Jong en Duurzaam het Future Generations Forum, een interactief, dagvullend evenement. Deze dag, georganiseerd voor én door jongeren van 12 tot 35 jaar oud, heeft als doel jullie - de generatie van de toekomst - te inspireren om onze samenleving te verduurzamen.

 

P R O G R A M M A
In het LEF Future Center zullen verschillende duurzame voorbeelden uit bedrijfsleven, politiek, wetenschap en maatschappelijk middenveld zorgen voor lezingen, workshops en discussies. Deze mix zal in elk van de vier rondes terugkomen. 
Ook wordt er in elke ronde een sessie speciaal voor middelbare scholieren ingericht.

Voor de lunch zal worden gezorgd en er zal na afloop een borrel plaatsvinden!

Een greep uit ons programma: Heleen Blesgraaf (Greenpeace Nederland), Thijs Verheul (United Wardrobe), Bart Vollaard (NewForesight), Ilke Schaart (Universiteit Utrecht), Max van Deursen & Martijn Visser (Jongerenvertegenwoordigers Duurzame Ontwikkeling naar de VN), Lennard Seriese (Beleidsadviseur duurzaamheid, Goeree-Overflakkee), Sophia Bensch (Taste Before You Waste), Adel Albaghdadi (We Organization), Susanne Reeg (Academics for Development Utrecht), Nick Steiner (Love Foundation Global), Elizabeth Dirth (Scotland's Youth Climate Group), Simon van Beek (Ravel Groen), Maartje Joosten (Vandebron), Roeland Lelieveld (Africa Wood Grow), Jesse Jorg (We The City).


Praktisch

D A T U M / T I J D E N
Wanneer: Zaterdag 10 december vanaf 11.00 uur tot 18:00. 
Waar: Rijkswaterstaat, Griffioenlaan 2, Utrecht.

B E R E I K B A A R H E I D
Het LEF Future Center bevindt zich bij Rijkswaterstaat.
Met de (OV) fiets 20 minuten vanaf Utrecht centrum. 
Te bereiken met het OV vanaf Utrecht CS: bus 77 of sneltram 60.
Niet uit Utrecht? Milieuvriendelijkste keuze is met de trein (check hiervoor bijvoorbeeld NS groepsretour). Toch met de auto? Overweeg dan carpoolen (via bijvoorbeeld blablacar, of post een oproep op de eventpagina om mensen te zoeken om de auto te vullen).


Contact

V R A G E N / I N F O
Heb jij nog vragen of wil je meer weten over de organisatoren van FGF 2016?
NJR Jong en Duurzaam
Website: jongenduurzaam.nl
Facebook: NJR Jong en Duurzaam
Instagram: jongduurzaam

Rijkswaterstaat
Website: rijkswaterstaat.nl